Magkereső

 
26február

Világok arca, a toyota corolla

Világok arca, a toyota corolla

Lassít tiszavirág-életű modellciklusain a Toyota. A jelenlegi Corollát most már kettő helyett három év világpiaci jelenlét után újítja meg, várhatóan további három esztendőre.

Nem véletlen a világpiac szóhasználat, a Corolla kapcsán ugyanis nem kerülhető meg e kérdéskör. A lassan negyvenéves múltra visszatekintő modellcsalád még mindig a világ legnagyobb darabszámban eladott autója, amely minden kontinensen (a Déli-sarkot kivéve) képviselteti magát, nemcsak az értékesítés, hanem a gyáregység tekintetében is.

Mivel a jelenlegi, kilencedik generáció beváltja a hozzá fűzött milliós darabszámú reményeket, és a megbízhatósági statisztikákban is megőrizte vezető helyezéseit, nem vitték túlzásba a ráncfelvarrás mértékét. Szó szerint legszembeötlőbbek a három és ötajtós változatok Yaris hangulatú, könnyzacskós első lámpatestei. Az átsimított lökhárítók és hátsó lámpatestek csalhatatlan felismeréséhez már haladó szintű ismeretek szükségesek a "XXI. század Toyota formanyelve" tantárgyból.


Tanulmányúton Európában
Seiya Nakao, a Toyota egyik termékfejlesztő részlegének főmérnöke, a Corolla vezetőmérnöke adta az alábbi válaszokat:

Bejárta Európát, hogy átérezhesse, mire van szükségük az itteni vásárlóknak. Mérnökcsapata is önnel tartott?
Nos, akkor inkább invázióról kéne beszélnünk, semmint látogatásról, a csapatom ugyanis több mint 1200 mérnököt számlál. Félretéve a tréfát, jó néhány kollégámmal alaposan bebarangoltuk az öreg kontinenst. Az útvonalat az itteni munkatársak ajánlásai, javaslatai alapján állítottuk össze. Japán turistákhoz illő módon mindent lefényképeztünk, rögzítettünk, úgyhogy odahaza kimerítő részletességű élménybeszámolókkal traktáltuk a többieket a megbeszéléseken.

Mikor kezdődnek el egy-egy új modell ráncfelvarrási munkálatai?
Amint piacra kerül, sőt inkább már előtte. Már az előszériás modellek gyártásakor befolyó adatokat, megfigyeléseket belevesszük a facelift tervezésébe, ami kiegészül a sajtó, a vásárlók és egyes független, minőségvizsgáló szervezetek visszajelzéseivel, a formatervező részlegek pedig ilyenkor már régen készen állnak a dizájnban végrehajtandó változtatásokkal.

A Corolla család ráncfelvarrásához azért túl sok mindent nem volt alkalmuk hasznosítani az Európában összegyűjtött tapasztalatokból.
Valóban, de az új Corolla Versónál már annál inkább, merthogy annak kifejlesztésében is oroszlánrészt vállaltunk.


Fontosabb változás, hogy végre tengelyirányban is állítható a kormány, mostantól tehát van esély az alapvető ergonómiai előírásoknak megfelelően elhelyezkedni a szintén új rajzolatú kormánykerék mögött. Amely esetünkben, a barcelonai menetpróba első napján, további két fontos újdonságot rejtő tesztautóhoz tartozott. Vagyis 1,4 literes dízel hajtotta első kerekeit az M-MT automatizált váltón keresztül. A Yarisból ismerős kis D4-D az eddigi 90 lóerős kétliteres váltótársa. Azonos teljesítmény és végsebesség mellett (180 km/h), százra gyorsulása (13,3 s; M-MT: 14,5 s), legnagyobb nyomatéka (190 Nm), de fogyasztása (4,9 l/100 km) és súlya (108 kg) is kisebb. A már EURO IV-es besorolású motor remekül összedolgozott a sportprogramban vagy kézi kapcsolással is működtethető automatizált váltóval. Konstrukciójából adódóan nyomva tartott gázpedálnál itt is előjön a tipikus bólintás, de lejtős útszakaszon automatikusan vissza- vagy felkapcsol, vagy épp tartja a fokozatot, és leszabályozásnál sem vált el, amellett hogy az átlagfogyasztás is alacsonyabb, mint a kézi váltós kivitelé.

Az üzemanyag-fogyasztás a második napon azonban már majdnem okozott némi fennakadást, ekkor ugyanis már a legerősebb (192 LE), és legalaposabban átdolgozott T Sport verziót terelgettük, lényegében folyamatosan kétszer magasabb fordulatszám-tartományokban közlekedve, mint előző nap. Igaz, a Corolla TS még mindig nem jelent fenyegetést egy Civic Type-R számára, de az előző változathoz képest a Sport végre takar is valamit. Remek útfogás, 6200-nál indítórakétázó, izgalmas hangú motor (ugyanez a kipufogóhangról nem mondható el), és (gyorsban néha akadozó) hatfokozatú váltó. A dízelekhez hasonlóan javított zajszigetelés hatására autópályán is csendes túrázó, de hegyi szakaszokon is derekasan helytállt. A hazai, júniusi piacra dobást követően méltón áll majd a Corolla kínálat csúcsán.

 

Kapirgálódomb: Online táp, Kakasoknak, Szemezgető: autó - toyota corolla