Magkereső

 
25február

Sztár és divatvilág

Sztár és divatvilág

A férfiak, fiatalemberek többsége csak hümmögni tud, amikor pulóvervásárlásnál felfedezi, hogy a garbónyakútól a V nyakúig milyen széles a választék. Ráadásul nem is érti meg, hogy a szellemileg gyakran méltatlanul alábecsült eladólány mire gondol, amikor például a garbót ajánlja.

Garbónak természetesen a cső alakú nyakkal rendelkező felsőket nevezzük, amelyek közül az elegánsabbak hordhatók zakó alatt is - persze milliárd forintos tárgyalásokhoz nem ez a megfelelő viselet. Nyakuk általában olyan hosszú, hogy vissza kell belőlük hajtani, de mostanában a legdivatosabbak azok, amelyek nem szorulnak hajtogatásra.

A klasszikus V-nyakú pulcsik is hordhatók ünnepi és kevésbé ünnepi alkalmakkor, de amikor igazán elegánsnak kell lenni, ez sem a legszerencsésebb választás. Népszerűsége egyébként töretlen, a legmenőbb divattervezők kollekcióiban is feltűnik a jellegzetes V-nyak motívum. Végül itt a csinos csónaknyak, amely nevét csónakszerű alakjáról kapta. Nem áll jól mindenkinek, és csak a nagyon divattudatos vásárlók veszik meg ezt a típust. Általában gálák, díjátadások résztvevőin látható ilyen póló vagy pulóver.

Klein a vásárlói szokások ellen
Klein és hivatalos gyártója, a Warnaco Group megegyeztek abban, hogy kizárólag márkakereskedéseknek és a legdivatosabb ruhákat értékesítő áruházaknak szállítanak. Klein javaslatára született a döntés, amelyet Klein és Linda Wachner, a Warnaco vezérigazgatónője egy puszival pecsételt meg - vélhetőleg az utolsó pillanatban mielőtt kirobbant volna köztük a vita.
Amerikában Calvin Klein ruhákat eddig diszkontáruházakban is - mint a Wal-Mart Stores és a Sam's Club - lehetett kapni. A neves tervező, aki két éve hiába próbálja eladni vállalatbirodalmát, most mégis úgy határozott, hogy a presztízs megóvása érdekében megválogatja partnereit.
Szakértők szerint ez egy rendkívül meggondolatlan lépés volt. "Ha egy vállalat nem kapcsolódik be a diszkontkereskedelembe, akkor behozhatatlanul lemarad egyre szűkülő értékesítési csatornái miatt." - vélte Britt Beemer piackutató.
Felmérésekből kiderül, hogy az amerikaiak 85 százaléka jár diszkontáruházakba vásárolni, és közel 70 százalékuk ruháit is ott veszi meg.

Francia divatdiktátor kebelezi be a DNYK-t

Amerika egyik legjelentősebb divatcége, a DKNY (Donna Karan International) beadta a derekát egy másik négy kezdőbetűs vállalatnak, a francia LVMH-nek.
A dinamikusan terjeszkedő gall óriás tulajdonosa Bernard Arnault, Európa egyik leggazdagabb embere, aki a piacon és a bíróságon is kemény csatát vív Francois Pinault-val. Mindkét úriember szeretné bekebelezni a Guccit, de műtárgyak kereskedelmétől sem idegenkednek. Arnault legújabb szerzeménye a Phillips akciós ház, Pinault-é a Christie's.
Karan asszony hamar elesett a gigászok harcában. 1996-ban tőzsdére vitt cégének értéke néhány év alatt a hatodára esett.

Visszatér a 70-es és 80-as évek divatja
A divatvilágba a 70-es és a 80-as évekből idén visszatérnek a forrónadrágok, antilopingek, miniszoknyák, ingblúzok és egyebek. Az elmúlt szezon New York-i divatbemutatói képet adtak arról, hogy tavasszal nagy valószínűség szerint mi jelenik meg majd az üzletekben. A kifutókon felvonuló hosszú lábú modellek ismét forrónadrágot viseltek, olyan aprócska sortokat, amelyek a 70-es években voltak divatban. Michael Kors rövid antilopsortokat mutatott be dél-nyugati inspirációjú kollekciójában, Yeohlee Teng kötött sortokkal állt elő, Nanette Lepore fiatalos kollekciója minisortokkal, miniruhákkal, csillogó-villogó gyöngyökkel és filterekkel díszített miniszoknyákkal tündökölt.
Linda Allard kollekciójában a forrónadrágok és miniszoknyák kifinomultabb megjelenésűek voltak: hosszabb, combközépig érő kosztümkabátból. Az 1980-as évek puffos szoknyái meglepetésszerűen újra megjelentek Oscar de la Renta kollekciójában, fényes bőrből készült hajszalagokkal párosítva. Azok a bő ruhák, amelyek szintén a 70-es években hódítottak, most Badgley Mischka elegáns koktélruhái és hosszú estélyiruhái között tűntek fel.
Custo Dalman tervező is a múltat idézi élénk pop-art lenyomatokkal, rátétes farmernadrágokkal, különleges méretű steppelt foltokkal és védjegyes felsőrészeivel, amelyeken arcok és rajzfilmekben szereplő állatokat figurái láthatók. Ami a színeket illeti, a földtónusok és a hideg fémszínek dominálnak, de a feketét egyik sem szárnyalja túl. (MTI)

A Playboy sztárja elégedetlen
Anna Nicole Smith, a Playboy 1993-as szépsége régi ismerőseit arra figyelmezteti a neves magazinnál, hogy ne akaszkodjanak össze egy texasi nővel. A szőke bombázó roppant dühös lett, amikor megtudta, hogy régi fotóit akarják közölni a februári számban.
A New York Post szerint a hölgy visszautasította a lap minapi felkérését a modellszerepre, ezért fognak megjelenni a többéves fényképek. Smith képviselője úgy fogalmazott, hogy "a képek előnytelenek és bosszantóak". A telt keblű szépség, aki ékszerektől és drága bundáktól övezve lesz látható e "bosszantó" képeken, jelenleg volt férje 1,6 milliárd dolláros örökségének egy tetemes részéért pereskedik. Smith 26 éves korában ment hozzá J. Howard Marshall 89 éves olajmágnáshoz hat évvel ezelőtt. A milliárdos legkisebb fia, Pierce most azt állítja, hogy az elhunyt több milliót adott korábban feleségének, de végrendeletében nem hagyott rá semmit. Féléve egy los angelesi bíróság közel 450 millió dollárt ítélt meg a fiatal özvegynek, de Pierce megfellebbezte az ítéletet.
Ami a képeket illeti, a Playboy illetékesei elmondták, hogy szerintük a fényképek gyönyörűek, különben nem is közölnék őket.

Susan Sarandon a fiatalabbakat szereti
Az 54 éves Susan Sarandon talán képes még fiatal férfiakat elcsábítani, filmen biztosan. Az amúgy is fiatalabb partnerekhez - James Spader, Stephen Dorf - szokott színésznő a való életben is kedveli az ifjabb nemzedéket, hiszen Tim Robbins sem nyugdíjas korú még. Nem meglepő tehát, hogy vélhetőleg következő filmjében, a Rialto-ban egy rejtelmes nőt játszik, aki viharos szerelmi kalandba keveredik egy koreai háborút megjárt fiatalemberrel.

Jim Carrey szakított párjával
Jim Carrey és a bájos Renée Zellweger egy együtt töltött év után szakítottak - erősítették meg szóvivőik. A 31 éves színésznő és a 38 éves filmcsillag az Én és én meg az Irén forgatásán jöttek össze. Már az eljegyzésükről lehetett hallani, miután Carey egy 200.000 dolláros gyémántgyűrűt ajándékozott szerelmének. Részletek nem szivárogtak a két ismert személyiség eltávolodásáról, amely, mint a színész szóvivője fogalmazott, "magánügy".

Douglas és Zeta-Jones cáfolják, hogy befolyásolnák a sajtót
Michael Douglas és Cathrine Zeta-Jones sajtókonferenciát hívott össze, hogy cáfolja a pletykát, miszerint hírnevüket a fényes esküvő költségeinek fedezésére használták.
Az esküvő körülbelül 2 millió dollárba került a sztárpárosnak, de az összeg nagy részét gyakorlatilag a brit OK! magazin fizette, mivel 1,4 millióért kapta meg az esküvői fotók közlésének kizárólagos jogát. Igaz, az OK! irányítói sem jártak rosszul: a People magazin tulajdonosai 800 ezret perkáltak le nekik, mert ők is le akarták közölni a képeket.
Douglas és Zeta-Jones ráadásul adományokat kértek az esküvői vendégektől négyhónapos gyermekük, Dylan Michael számára. Mint Douglas elmondta, így a gyermek könnyebben fogja megérteni, hogy "adni élvezet". A színész a fényképekkel kapcsolatos kérdésekre azt válaszolta, hogy azért engedtek be csak egy fényképészt az esküvőre, mert ez volt "a legjobb módszer a média ellenőrzésére". Zeta-Jones nem tudott válaszolni rá, mennyibe kerülhetett az esküvő, mondván, hogy ezt a férje nem árulta el. A férj által "nem túl veszélyes költekezőnek" jellemzett feleség azt sem tudta pontosan - mivel a számla még nem jött meg - hogy mennyit kell majd fizetnie az egyes vélemények szerint körülbelül negyedmillió dolláros Christian Lacroix esküvői ruháért.

John Travolta a vádlottak padján
John Travoltának akadt némi problémája az amerikai adóhivatallal, az Iternal Revenue Service-zel (IRS), amiért az elmúlt években tetemes adóhátralékot halmozott fel. A 46 éves hollywoodi csillag egy bírósági ítélet szerint 607.400 dollárt köteles fizetni az IRS-nek, amivel még jól járt, hiszen az adóhatóság csak a késedelemért 500.000 dolláros büntetést követelt. A hatóságok vitatták, hogy Travolta cége, az ATLO Inc. több mint kétmilliós veszteséget könyvelhetett volna el.
A Los Angeles Times információi szerint az ATLO csak egy fiktív cég, amilyet a gazdag emberek azért alapítanak, hogy ne kelljen teljes jövedelmük után adózniuk. A színész ügyvédje nem kommentálta a történteket. Travolta egyébként a Szcientológia Egyház oszlopos tagja. Ennek az állítólag vallási alapon működő, rendkívül vagyonos szervezetnek is többször meggyűlt a baja az adóhatósággal.

Tüdőtágulása van a dohányzás ellen kampányoló szupermodellnek
Christy Turlington a londoni The Times című újságnak elmondta, hogy korai tüdőtágulásban szenved. A 31 éves Calvin Klein modell három éve, tüdőrákban elhunyt apja halála óta aktívan részt vesz a dohányzás elleni harcban. A hölgy 13 éves korától 26 éves koráig füstölt, saját bevallása szerint, hogy felnőttebbnek tűnjön. A legrémisztőbb az, hogy ennyi elég volt egy végleges károsodás kialakulásához - mondta Turlington.
Claudia Henschke, a Cornell Egyetem radiológia professzora szerint a betegség e korai fázisában eredményesen kezelhető. A kifutók hercegnője továbbra is felhasználja népszerűségét a cigarettázás elleni kampányban, a brit tévétársaságok nemsokára Anglia szerte adni fogják azt a dohányzásellenes felhívást, amelyen Turlington apja elvesztéséről beszél.

David Spade-re rálőttek
A "Just Shoot Me" (Lőj csak le) című film főszereplőjét, a 36 éves David Spade színészt megtámadták beverly hills-i otthonában. A kábító pisztollyal is felfegyverkezett támadó, aki állítólag Spade személyi titkára volt, a rendőrség tájékoztatása szerint megpróbálta kirabolni főnökét. A híresség csak könnyebb sérüléseket szenvedett, így a helyszínen elláttak. Mire a rendőrség megérkezett, a betörő, David Malloy kereket oldott, de néhány óra múlva elkapták. Malloynál éles fegyvert és kábító pisztolyt is találtak, és 50.000 dolláros óvadékot szabtak ki rá. Spade-et a amerikai közönség elsősorban a televízióban éveken át forgatott Saturday Night Live (szombat esti élő show) című szórakoztató műsorból ismeri.

Az Ally McBeal sztárja ismét szabadlábon
Robert Downey Jr. nem szerepelt a sorozat utolsó két részében, mert egyéb "elfoglaltságai" akadtak. Hétvégi letartóztatását követően azonban a színész ismét szabadlábon van. A New York Post értesülései szerint egy kollegája lehetett a névtelen telefonáló, aki jelentette a rendőrségnek, hogy Downey palm springs-i szállodai szobájában kokain és "néhány fegyver" is van. A kábítószer birtokláson és fogyasztáson kívül azzal is vádolják, hogy bűncselekményt követett el, miközben óvadék ellenében volt szabadlábon. A népszerű színészt ugyanis utolsó letartóztatása előtt három hónappal engedték ki szintén kábítószer birtoklás miatti, egy éves börtönbüntetése letöltésekor, óvadék ellenében. A korábbi szabadlábra helyezés azért volt lehetséges, mert a fellebbviteli bíróság megállapította, hogy az ítélet egy pontban hibás volt.

A Playboy a jövőben férfidivattal is foglalkozik

A hír nem meglepő, hiszen a divattal foglalkozó cégek óriási összegeket ölnek bele termékeik reklámozására. Mostanáig, bár a népszerű magazin közönsége férfiakból áll, a Playboy szerkesztői nem foglalkoztak férfidivattal. Nyilvánvaló, hogy ez egy óriási lehetőség - mondta Gail C. Day, az újság manhattani kiadója. Céljuk, hogy a divathirdetések arányát a jelenlegi 5-8 százalékról egy éven belül 15-20 százalékra tornázzák fel. (Chicago Tribune)

Cindy Crawfordot megunta a Revlon

A Revlon kozmetikai szereket gyártó cég értéke egy évtized alatt alaposan megcsappant. Új korszakot szeretnének kezdeni, és ehhez egy új arcot képzelnek el. A 34 éves Cindy Crawford két évtizedes pályafutása alatt feleségül ment Richard Gere-hez, majd elvált tőle, újraházasodott, majd gyereket szült, de az idő múlása nem látszik meg a világhírű modellen. Mindenkinek haladnia kell a korral, mi is így teszünk, és ezt egy forradalmian új arcnak kell szimbolizálnia - mondta a vállalat szóvivője. Mindezt most közölték, miközben még mindig Cindy reklámozza a cég hajápolóit. (Fox News)


Paparazzók Sharon Stone nyomában

A velencei filmfesztiválon megjelent a hollywoodi hírességek színe-java. A helikopterrel érkező Harrison Ford és a gondolájából szalutáló Richard Gere mellett ott volt Sharon Stone is. Abban a pillanatban, amikor a világhírű színésznő beugrott az egyik gondolába, kezdetét vette egy viharos üldözési jelenet, amely Diana hercegnő balesetére emlékeztette a jelenlevőket. A paparazzók olyan elszántan eredtek Stone nyomába, hogy több csónak összeütközött, és az egyik üldöző beverte a fejét. Az úriember kobakját később összevarrták.

Átszabják a ferencesek egyenruháját

Januárban kiderül, hogy a ferences rendi szerzetesek kicserélik-e évszázadok óta változatlan szabású ruhájukat. Az ötlet a latin amerikai és angolszász országok rendházaitól származik, a kelet-európai testvérek nem lelkesednek a gondolatért. Az új egyenruha szürke lenne, ellentétben a barna és fekete zubbonyokkal. Ez a szín nem újítás, hanem visszatérés az eredeti viselethez, csakúgy, mint a szűkebbre tervezett csuklya, amely jobban védi a tonzúrás fejeket a hidegtől. Nem esztétikai okokból kezdeményeztük a változtatást, hanem a gyökerekhez való visszatérés üzenetét szeretnénk eljuttatni testvéreinkhez - mondta Enzo Fortunato atya, a rend szóvivője. Rómában, a ferencesek vezetőinek januárban összeülő gyűlése fogja eldönteni a kérdést.

Nem csak csekk
Számok a divat világából

Múlt évben Giorgo Armani vitte haza a divatvilág legnagyobb értékű csekkjét. Vállalata egyedüli részvényeseként 100 millió dollárt keresett. Az idei év korszerű utcai viseletével megismételheti a sikert. A kollekció egyik jellemző darabja a Samuel L. Jackson hollywoodi sztárnak ajánlott háromnegyedes hosszúságú bőrkabát, amely befejezetlen varrásaival a lazaság és könnyedség szimbóluma.

A háló csapdájában
A szupermodell foglyul esett

A Diamond.com hirdetésében Laetitia Casta teljesen meztelenül látható egy gyémántháló foglyaként. Ez a kreatívnak nyugodtan nevezhető reklám meglehetős felbolydulást keltett az Újvilágban. Az Architectural Digest építészeti lap tulajdonosai nem voltak hajlandóak ezt a képet közölni, így néhány további gyémántot kellett a hálóba szőni, hogy takarásban legyenek a szupermodell keblei. Többek között Miami és Los Angeles városában is levették a meztelen igazságot bemutató hirdetőtáblákat az épületek faláról.

Luxusszálloda a divatcézár emlékére

Az ausztráliai Brisbane közelében a közelmúltban megnyílt a Palazzo Versace, az első luxusszálloda az 1997-ben meggyilkolt olasz divatcézár, Gianni Versace emlékére. Donatella és Santo, a néhai Gianni testvérei és divatbirodalmának igazgatói egy ideig haboztak Desmond Brooks mérnök terveinek elfogadásával. Végül is rábólintottak, mégpedig olyannyira, hogy Brooks további öt Versace-hotel megépítését tervezi a világ minden részében.
A tengerparton épült márványpalota mozaik burkolatát még az elhunyt vállalatának iparosai rakták le. A hall mennyezetén a milánói állami könyvtár egykori csillárra függ, amelyet Versacenek sikerült megszereznie. A szobák ágyait, a kávéscsészéket és a személyzet nyakkendőit Gianni Versace márkajelzése, a jellegzetes Medúza-fej díszíti.
Számos lakosztályhoz külön úszómedence tartozik, de a szállodának 65 méter hosszú közös uszodája is van, homokfövényes stranddal. Elton John, a világhírű angol popsztár, Versace közeli jó barátja már foglaltatott szobát a szállodában. A Palazzo Versace 146 szobával és 59 lakosztállyal várja a vendégeket. Az árak egy éjszakára 660 és 4000 ausztrál dollár (111 ezer és 673 ezer forint) között mozognak - áll az APA jelentésében

 

Kapirgálódomb: Online táp, Tyúkoknak, Kakasoknak, Szemezgető: divatvilág - sztárvilág