Magkereső

 
09január

Síbiztosítás, nem csak balesetekre!

Síbiztosítás, nem csak balesetekre!
Síbiztosítás, nem csak balesetekre!

Ha elutazunk pihenni, természetes, ha a ránk váró rengeteg élményre gondolunk elsősorban, nem pedig arra, hogy milyen kellemetlenségek történhetnek velünk az úton. Ahhoz azonban, hogy ezek miatt valóban ne kelljen aggódnunk, be kell biztosítanunk magunkat. Különösen igaz ez akkor, ha síelni indulunk.

Hiszen ha saját felszereléssel vágunk neki, a sporteszközök több százezer forint értékűek is lehetnek, így nagy veszteséget jelentene, ha ellopnák őket. Saját testi épségünk és egészségünk pedig ennél is sokkal fontosabb.

A közlekedési eszközöktől elzárt, hóval borította hegycsúcsokat baj esetén csak mentőhelikopterrel lehet megközelíteni, azonban ennek kiszállási költsége akár többmilliós tétel is lehet. Ha viszont olyan síbiztosítási csomagot választunk, amely ezt is tartalmazza, megkímélhetjük magunkat a horribilis kiadásoktól. Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha helikopteres kutatást kell igénybe vennünk, hogy megtalálhassuk eltűnt családtagunkat.

A síbiztosítás ezen kívül minden olyan esetben anyagi védelmet nyújt, amelyekben egy hagyományos utasbiztosítás, például poggyászkár esetén. Olyan csomagot válasszunk, amelyben felelősségbiztosítás is szerepel, ez esetben a biztosító a másnak okozott sérülések ellátásának költségét is magára vállalja, illetve a baleset miatt kiesett munkabér összegét is állja.

Ha szeretnénk lerövidíteni az ügyintézést, és inkább már a készülődéssel törődnénk, online is megköthetjük a biztosításunkat síelésre, felszerelésünkre. Egy biztosításkalkulátor segítségével kiválaszthatjuk a megfelelő ajánlatot, majd online mindent elintézhetünk bankkártyás fizetéssel.

Kapirgálódomb: Online táp, Szemezgető: Síbiztosítás - síelés utasbiztosítás