Magkereső

 
03november

Paradores

Paradores
Paradores

Mit jelent a szó: Parador? Többet, mint a szó szerinti fordítása: „szállás”.

Az elnevezés egy nemzetközi hírnévvel rendelkező, Spanyolország páratlan hangulatát és temperamentumát reprezentáló stílusos, minden igényt kielégítő, tudatosan kulturális értékek közvetítését is feladatának tekintő, történelmi épületekből létrehozott szállodaláncot jelent.

Többnyire középkori hangulatot árasztó épületek, paloták, várak vagy kastélyok, de mostani századunk modern strand,- és golfhotelei is megtalálhatók közöttük.

Története:

Egyszer volt, hol nem volt…A legtöbb mese így kezdődik – mint, ahogy ez a történet is.

Marqués de la Vega Inclán 1926-ban Spanyolországban létrehozta a ”Királyi idegenforgalmi bizottságot”, és ezzel - bár nem is gyanította  – megszületett egy új utazási filozófia.

…és XIII. Alfonz fejedelem támogatta a nagyszerű javaslatot. Mi lenne, ha a mezőgazdaságilag legnagyobb, ámde szegényebb spanyol régiók fejlődését állami hotelek létrehozásával mozdítanák előre, ahol előtérbe helyeznék a történelmileg és építészetileg is jelentős építészeti alkotásokat? Ezzel pedig – mellékesen - a műemlékvédelem is jelentős szerephez jutna.

…A király lelkesedett az ötletért, és személyesen választotta ki a területet Sierra de Grendos-ban, ahol 1928-ban nyitotta meg kapuit az első – az eredeti formájában restaurált – „újra alapított” állami hotel. Hamarosan további szállodák követték. 1928-ban 30 vendégszobát kínáltak - ma, 80 évvel később már több, mint 5000 szoba foglalható 80 Paradorban.

Stílusos bútorok, értékes műtárgyak, freskók, faberakásos mennyezetek – mind fontos részletei a kialakításának. Lényeges szempont az elhelyezkedés: látványos óvárosi negyedben, a múlt és modern találkozásában, hegycsúcsokon vagy gyönyörű partokon – gyakran találkozunk ott Paradorral, ahol egyáltalán nem várnánk.

A Paradorok mindegyike - a 3-, 4- és 5 csillagos szállodai besorolás mellett - egyaránt garantálja minden szállodában a komfort és gasztronómiai kínálat legmagasabb színvonalát. A paradorok az ínyencek találkozóhelyei is, ahol a nemzetközi konyha mellett regionális specialitások is terítékre kerülnek.

A legtöbb Parador egyaránt szolgál konferenciák és konferenciák helyszínéül, valamint kiállításoknak és koncerteknek is otthont adnak. Speciális engedményekkel várják a túrák vagy a lovassport szerelmeseit és a kulturális értékek elkötelezettjeit.

A következő oldalon a leggyönyörűbb és leginkább látogatott paradorok választékát kínálják Önöknek.

Kapirgálódomb: Online táp, Szemezgető: Parador - spanyol exkluzív hotel - szállás