Magkereső

 
20december

Milyen a legjobb esküvői zenekar?

Milyen a legjobb esküvői zenekar?
Milyen a legjobb esküvői zenekar?

A lakodalomban elhangzó tökéletes zenei repertoárról mindenkinek más a véleménye. Egyesek azt szeretnék, ha egész este pörgős zene szólna, úgy vélik, az a tökéletes, ha a násznép eltáncolja a cipőjét. Mások szerint a fogadás legyen meghitt, sok lassú számmal, kellemes, beszélgetésre alkalmas háttérmuzsikával.

A tökéletes esküvői zenekart akkor találhatjuk meg, ha van elképzelésünk a lakodalom hangulatáról, a vendéglista összetételéről, és arról a zenei világról, amit teremteni szeretnénk. A legjobb zenekar tökéletesen illeszkedik a lakodalomba, nem viszi a prímet de nem is szorul háttérbe teljesen.

Természetesen ebből fakadóan a tökéletes esküvői zenekar az, ami pontosan azt nyújtja, amit várunk tőle. Ehhez pedig nem elég egy rövid jellemzést elolvasni róluk, és a szomszédasszony ajánlása sem éppen a legmegfelelőbb referencia. A legjobb zenekar megtalálására rá kell szánni az időt, és a párnak közösen kell döntenie.

Ne szégyelljünk több zenekart meghallgatni, és készüljünk fel azon számok listájával, amit mindenképpen hallani szeretnénk azon az estén. Bátran kérjük őket, hogy játsszák el ezeket a számokat nekünk, vagy legalább részleteket belőle. Így könnyebb lesz a döntés.

Vegyük továbbá figyelembe, hogy hiába szeretnénk egy száztagú szimfonikust zenekart, ha a kibérelt hely pódiumán alig három ember fér el hangszerrel együtt. Mérjük fel a zenekar igényeit és a hely adottságait, nem csak a hely nagyságát, de a felszereltséget illetően is. A legjobban megválasztott zenekar is tehetetlen, ha rossz a hangosítás, így ha a lehetőség adott, ragaszkodjunk ahhoz, hogy a zenekar a saját felszerelését használja.

Kapirgálódomb: Tyúkoknak, Szemezgető: esküvői zenekar - lakodalom