Magkereső

 
29december

Magán-egészségbiztosítás 2013-ban. Mi várható?

Magán-egészségbiztosítás 2013-ban. Mi várható?
Magán-egészségbiztosítás 2013-ban. Mi várható?

A magánnyugdíj-megtakarításokhoz hasonlóan már a kiegészítő magán egészségbiztosítás is elérhető, és egyre többen érdeklődnek iránta. A rendszer lényege, hogy a beteg a biztosításért egy egészségügyi intézményben magasabb színvonalú szolgáltatást kaphat. A biztosítás fedez különböző szűrővizsgálatokat, ambuláns műtéteket és alapvizsgálatokat is, illetve megszervezi a beteg szállítását, akinek nem kell sorban állnia a beavatkozásokért. Az ügyfél választhat orvost, a legmodernebb eszközökkel végzik el rajta a szükséges vizsgálatokat, és kellő figyelmet kap az egészségügyi személyzettől is.

Ez a biztosítási forma azonban csak akkor lehet igazán működőképes, ha megfelelő számú biztosító, intézmény és ügyfél csatlakozik a rendszerhez.

A magán-egészségbiztosítás a járulékfizetési kötelezettséget nem érinti, azaz az állami egészségügy bevételei emiatt nem csökkennének. Sőt, mivel az egészségügyi alap kiadásai mérséklődnének, több pénz maradna, így a magánbiztosítással nem rendelkezők ellátása is javulhatna. Mivel ezen az úton az egészségügyi szakemberek legális másodjövedelemhez juthatnának, a hálapénz is visszaszorulhatna, illetve kevesebb orvos és ápoló távozna az országból. A magán-egészségpénztári juttatás 2013-ban a cafeteria népszerű eleme lehet. Egy felmérés szerint a munkáltatók körében az
Erzsébet utalvány és a SZÉP-kártya után jelenleg ez a harmadik legnépszerűbb lehetőség, amelyet bár még kevesen ismernek, egyre nagyobb az igény iránta. A megkérdezettek hetven százaléka építené be a béren kívüli juttatások közé a közeljövőben, ha lehetősége lenne rá.

Kapirgálódomb: Online táp, Szemezgető: egészségbiztosítás - magán egészségbiztosítás - magán egészségbiztosítás 2013