Magkereső

 
28december

Hotel Ózon Mátraháza - vélemény

Hotel Ózon Mátraháza - vélemény
Hotel Ózon Mátraháza - vélemény

Korábban is állít már itt szálloda, SZOT üdülő, amelyben gyerekként több alkalommal is sikerült 1 hetet eltölteni, ezért kíváncsian vártam, hogy a 2010 év végén felújított Hotel Ózon Mátraháza milyen élményt nyújt ismételten. Az épület első benyomásra kellemes hangulatot áraszt, nagy tágas parkolóval, amelyre a páros számú szobák nyílnak, a másik oldalon lévő páratlan szobák a Kékestetőre nyújtanak felejthetetlen kilátást. A hotelbe belépve egy szép, átriumos előtérbe jutunk, amelynek egyik sarkába a lobbi bárt helyezték el, nem messze a recepciótól. A kandallóban pattog a tűz, minden rendben lesz, gondoltam és sajnos tévedtem.

A szobát, gyorsan sikerült megkapni, azonban a tisztasággal némi problémák adódtak, illetve a függöny félig leszakadt állapotban volt. A szoba hőmérséklete viszont elmaradt a kellemestől, ezért feljebb csavartuk a termosztátot, kevés sikerrel. Mivel odakint sem volt nagyon hideg, ezért gondoltuk a wellness részlegben keresünk egy kicsi felmelegedést még vacsora előtt.

A wellness

A szokásos törölköző és szauna lepedő felvétele után, az első benyomásunk, hogy itt sincs túl meleg, illetve azt gondoltuk, hogy ez túl kicsi ennyi embernek. Ez utóbbi csak azért nem bizonyult igaznak ezen a szinten, mert a víz hőmérséklete is hideg volt, ezért 20-30 perc után fázni kezdtünk, gondoltuk majd az emeleti jakuzziban felmelegszünk. Mivel többen is így gondolkodhattak, ezért a kb. 8 személyes pezsgőfürdőbe nem préseltük be magunkat 20-nak, inkább szaunáztunk egyet. A gyerekes családok - akik szép számban voltak - egy apró kb. 15 nm-es gyerekmedencében próbálták az időt eltölteni, ami hosszú távon nem lehetséges a fenti okok miatt. A padló életveszélyesen csúszott, viszont legalább a személyzet több alkalommal próbálta a vizet letolni róla.

Étterem

Félpanziós ellátásra fizettünk be, de jobban jártunk volna, ha minden alkalommal máshol vacsorázunk. Az ételek választékban elmaradtak más hasonló kategóriájú hotelekben tapasztaltaktól, amelyet ellensúlyozni próbáltak kínáló kanalak általi falatkákkal, illetve sajtállal, szerintünk kevés sikerrel. A  vacsora végén további meglepetés fogadott, amikor a vacsora mellé rendelt italok árát kellett aláírni.

A Hotel Ózon Mátraháza véleményünk szerint egyelőre egy egyszeri alkalom marad, a továbbiakban más hotelt választunk jobb szolgáltatási színvonal mellett, jóval alacsonyabb árakért. Ha kirándulni támad kedvünk, akkor megoldjuk máshonnan választva a kiindulási pontot.

Kapirgálódomb: Online táp, Szemezgető: Hotel Ózon - Mátraháza - vélemény