Magkereső

 
03június

Elegáns karóra alkalmi viselethez

Elegáns karóra alkalmi viselethez
Elegáns karóra alkalmi viselethez

Sokan bajban vagyunk az alkalmi viseletet illetően, nem csoda, hiszen ami régen hétköznapinak számított az mára teljesen átment az alkalmi kategóriába. Sokan nem tudják, hogy még ezelőtt ötven évvel is egy magára valamennyire is adó úriember 18:00 óra után csak és kizárólag öltönyben volt hajlandó megjelenni társaságban. Egyszerűen így dukált.

A jól öltözködés vagy az alkalmi viselet elengedhetetlen kiegészítője egy elegáns karóra is, igen ám, de mitől számít valami elegánsnak vagy alkalminak, az biztos, hogy ez nem az óra árában mérendő és erre is, mint minden másra, ami az öltözködéssel kapcsolatos rányomja a divat a maga bélyegét. Arról nem is beszélve, hogy különböző eseményekre más-más óra dukál, mást illik felvenni egy szombat esti vacsorára és mást egy esküvőre. Azért pár általánosságban elmondható, régóta jól bevált trükk van, amivel olyan nagyot nem tévedhetünk.

Az úriemberek elegáns, bőrszíjas karórát hordanak ünnepi eseményeken, ebben az esetben a vacsora ugyanúgy megállja a helyét, mint egy esküvő vagy érettségi találkozó. A hölgyeknek pedig ékszer jellegű karórát javasolt viselni az alkalmi ruhákhoz, amely azonos színű az ékszerekkel. Hát igen, ebben az esetben is a szebbik nem van nagyobb bajban a „koncepció” összeállítását illetően. Szerencsére azért az órakínálat olyan bőséges, hogy mindenre van megoldás. A férfiak az óra számlapjának színével alkalmazkodhatnak ruházatuk színvilágához, mostanság divat a szögletes, többfunkciós óra, acél- vagy ezüstszínű tokban. Ami leginkább mégis irányadó lehet az az egyszerűség, egy díszek nélküli órával a férfiak nem fognak zavarba jönni egy rendezvényen vagy ünnepségen sorstársaik előtt. A nők általában a bőrszíjas karórákat is kedvelik, amelyek a szivárvány minden színében kaphatóak, így legalább az adott alkalomra nem okozhat nagy problémát a vásárlás. Csak zárójelben jegyezzük meg, a kevéssé ismert költségkímélő megoldást, hogy a bicolor órákat ezüstnek és aranynak is nézheti az ember a fényviszonyok függvényében.

Kapirgálódomb: Tyúkoknak