Magkereső

 
19április

Egészségbiztosítás 2012: új lehetőségek

Egészségbiztosítás 2012: új lehetőségek
Egészségbiztosítás 2012: új lehetőségek

2012. január 1-től a kedvező adóváltozás miatt teljesen átalakulhat az egészségbiztosítás, egyre másra jelennek meg a biztosító társaságok a magán egészségbiztosítási konstrukciókkal.  Az adóváltozás lehetővé tette, hogy a cégek adó és járulékmentesen vásároljanak egészségbiztosítási szolgáltatást a dolgozóik részére, akik ennek birtokában minőségi szolgáltatást kaphatnak. Természetesen eddig is voltak magánrendelők,, magánkórház, azonban az itt igénybe vett szolgáltatásokat teljes egészében ki kellett fizetnie a betegnek, költségként nem volt elszámolható korábban.

A biztosítók által vásárolt egészségbiztosítás alapján a társaságok szerint az ügyfeleknek nem kell várólistán sorba állniuk egy-egy műtét vagy beavatkozás végett, nagy értékű diagnosztikai vizsgálatokhoz - mint CT vagy MRI - soron kívül juthatnak hozzá, illetve nem utolsó sorban az orvosok részére nem kell hálapénzt fizetniük. A biztosító társaságok a befolyó díjak egy részét az állami kórházakban költik el a szabad kapacitások lekötésével (az OEP csak bizonyos kereteket finanszírozz minden kórháznak adott hónapban), ezáltal több pénzből gazdálkodhatnak, rövidülhetnek a várólisták, illetve fokozatosan megszűnhet a hálapénz  "intézménye" is, vagyis mindenki jobban járhat.

A biztosítók a kereslet felfutására számítanak, főképp a 2013. évi cafeteria miatt, mivel a többi "ingyenesen" adható szolgáltatások köre csökkent a dolgozók és munkáltatók számára. A jelenlegi piacon a GENERALI, UNIQA, UNION és ING nyújt egészségbiztosítási szolgáltatást, de várhatólag 1 éven belül a jelentősebb biztosító társaságoknál is megtalálható lesz ezen biztosítási módozat. A biztosítási díjak kiszámítására már egészségbiztosítás kalkulátor is áll az ügyfelek rendelkezésére, hasonlóan mint egy kötelező biztosítási szerződést.

Kapirgálódomb: Online táp, Szemezgető: egészségbiztosítás - magán egészségbiztosítás