Magkereső

 
13szeptember

Diéta a jobb szexért

Diéta a jobb szexért
Diéta a jobb szexért

Az amerikai Lynn Fisher új könyvében - Diéta a jobb szexért - tudományos kutatási eredményeket összegez, amelyek egyöntetűen kimondják: a jó szex az erős szívizomnál kezdődik! Az edzett szív ugyanis olyan hatékony vérpumpa, amely kortól függetlenül a nemi szervek jó vérellátásáért is felelős. Megromlott keringéssel csak gyenge erekció valósulhat meg: a beszűkült artériák rövid idő alatt a lepedőakrobata időszak lezárulásához vezetnek.

A szerencsétlenség elkerüléséhez 2 út vezet: a keringési rendszer edzése és a káros zsírokat mellőző, jótékony hatású zsírok mérsékelt fogyasztásán alapuló diéta. Azt már jó ideje tudjuk, hogy a szívelégtelenségek megelőzéséhez 3 dolgot kell az életedbe építened: az előbb említett, többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó táplálkozást, rendszeres, mérsékelt terhelésű edzéseket és olyan stresszcsökkentő technikákat, amelyek biztosítják a mindennapi életritmusodból történő kilépést, relaxációt, megnyugvást.

Szexi táplálkozási terv

Az "Egy hét a szuper szexért" táplálkozási terv 10 százalékban zsírkalóriákat, rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, gabonafélét és hüvelyest tartalmaz. A zsírkalóriáknak csupán 5 százaléka lehet az egészségre nagy mennyiségben káros telített zsírsav. A 10 százalék zsír mellett 75 százalékban szénhidrátot javasolnak a kutatók, a legminőségibb, alacsony glykémiás indexű szénhidrátokból. A maradék 15 százalék jut az olyan minőségi, magas biológiai értékű fehérjéknek, mint a tojásfehérje, vagy a zsírszegény csirkemell, pulykamell. Ne feledjük, hogy a fehér húsokkal és halakkal juttatunk a szervezetbe káros, telített zsírsavakat is!

Egy 6 héten át tartó, a fentieken alapuló diéta a kutatók szerint jelentősen növeli a szexuális vitalitást, a potenciát és az általános egészséget. Úgy tűnik, hogy mióta napvilágot látott ez a táplálkozási elmélet, nem érte támadás az egészséges szénhidrátforrásokon és értékes zsírokon alapuló diétát. Az e területen dolgozó kutatók ugyanis úgy ítélik meg, hogy az a táplálkozási irányzat, amely általánosan elősegíti az egészség hosszú távú megőrzését a szexuális életnek is jót tesz.

Afrodiziákumok helyett

A káros mellékhatásokat is előidéző afrodiziákumok története évezredekre nyúlik vissza. Ma azonban már tudjuk, hogy a nemi örömök felerősítése mellett léteznek nemkívánatos mellékhatásaik is: az alkohol például egy egyszerű idegméreg, rendszeres túlzott mértékű fogyasztása pedig a bélfalak elgyengüléséhez, foszlásához vezethet. Nemrég kiderült, hogy a tojás, vanília jégkrém és zeller is rendelkezik az afrodiziákumok pozitív hatásaival. Ugyanígy a szőlő, a müzli és a kökény is lepedőakrobatát varázsolhat belőled, káros mellékhatások nélkül! Egyes vitaminok és ásványi anyagok növelik a szexuális teljesítőképességet. Így a tojásban található vitaminok, a vaníliafagyi kalciumtartalma, vagy a gabona pehely érfaltisztító folsava mind bevetik magukat a megfelelő időben!

A dolog érdekessége, amely akár nevetésre is sarkallhat az, hogy az egyoldalú táplálkozást ebben az esetben is érdemes elkerülni. Igaz, hogy a cél szentesíti az eszközt, de a kökény esetét azért érdemes megismerni. Kis mennyiségben a kökény tápanyagai ugyan javítják a nemi szervek vérellátását, az e célból marokszám fogyasztott kék bogyók azonban egy bizonyos mennyiségen túl hasmenést okoznak...

Kiegyensúlyozottan

Egy ínycsiklandó, ám egyben egészséges étel, jó hangulatban a kellemes partnerrel, és a mögötted lévő sok-sok edzés egyértelműen tökéletes randit ígérnek. Kiegyensúlyozott állapotban nincs szégyenérzet, aggodalom, bűntudat, és a gátlások feloldódnak. Ez a legfontosabb szempont, amelyet a rendszeres edzések és a tökéletesített táplálkozás még inkább alátámasztanak. A testi-lelki egyensúly összhangja lesz az, ami a tökéletes együttlétet biztosítani fogja.

Megindító illatok

Izgalmas kísérletet végzett nemrégiean néhány chicago-i orvos. Azt vizsgálták, milyen illatok fokozzák a genitáliák vérellátását. Nos, a férfiak esetében győzött a levendula és a tökös pite egybeolvadó illata, a nőknél egy bizonyos amerikai cukorka és az uborka illata bizonyult a legizgatóbbnak! A kutatók nem tudták mással magyarázni a fejleményeket, mint hogy a "győztes" illatok idézték fel tudat alatt leginkább az édes, gondtalan gyermekkort, mely akkora nosztalgikus örömmel járt, hogy a lelki izgalom hatására nőtt a nemi szervek vérellátása is.

Kapirgálódomb: Tyúkoknak, Szemezgető: diéta - szex - táplálkozás