Magkereső

 
24február

Audi A6 3.2 quattro

Audi A6 3.2 quattro

Bajorország benzinfaló büszkeségei közül a legújabbat ezúttal kék-fehér propeller helyett négy karika díszíti, mégis párhuzam vonható a két bajor rivális között. Az Audi modelljei ugyanis, a teljes palettán átvonuló egységes arculat mellett (melyet leginkább az új A6 hatalmas hűtőrácsának krómkeretezése szimbolizál) bevallottan a sportosságra, a vezetés élményére helyezik a hangsúlyt. Ugyanaz a program, amivel a 80-as években a BMW megkezdte máig tartó felemelkedését, s amely gyártó manapság főleg a csúcstechnológiában látja az (előre)haladás technikáját.

Új modell lévén, az A6-os majdnem egy teljes méretosztállyal magasodik elődje fölé, így várhatóan alaposan kannibalizálja majd a márkatárs A8-as eladásait is, bár eredendően inkább az ötös sorozat és az E osztály vevőkörének megtépázására született.

A 2,84 méteres tengelytávból eredően helyszűkére sehol nem lehet panasz, de egy majdnem ötméteres autóban valamivel több helyet várna az ember a hátsó üléseken, amelyek az igazán kényelmesnél leheletnyivel keményebb tömésűek. Nem Audival lenne dolgunk, ha nem annyi technikát találnánk az új A6-ban, amivel pár évtizede még a Holdra küldtek embereket. Szerencsére nem szükséges a Csillagvárosba látogatni, hogy kezelni tudjuk az A6 űrsiklót. Igaz, amikor először szíjazzuk be magunkat az állítható combtámaszú (!), ergonómusok vágyálma sportülésekbe, érdemes figyelmesen végigpróbálgatni a kezelőszerveket.

Műszaki adatok

  • Lökettérfogat (cm3) 3123
  • Teljesítmény (LE/ford.) 255/6500
  • Nyomaték (Nm/ford.) 330/3250
  • H/SZ/M (mm) 4916/1855/1459
  • Gyorsulás 0–100 km/órára (s) 7,1
  • Legnagyobb sebesség (km/h) 250
  • Tesztfogyasztás (l/100 km) 18,2

De mivel az MMI irányítórendszer logikus, és jól csoportosított, a kezdő regényírókat elriasztó terjedelmű kezelési könyv inkább a megszállottaknak, vagy kiegészítő olvasmányként ajánlott; de ha valaki kisebb kategóriából ül át, nem ússza meg az autó betanulását.

Persze a 3,1 literes, közvetlen benzinbefecskendezéses V6-os e nélkül is tökéletesen kiélvezhető, a 255 lóerő szökési sebességhez hasonlatos élményt nyújt. Az ezt kísérő aktuális mechanikai "zaj" csupán fordulatszám-tartomány kérdése – hathengeres bugyborékolás lent, tudatalatti morajlás középen, Jerikó diadalittas harsonái fent. Hiába azonban a figyelmes adaptív tiptronic automata hat fokozata, vagy a közvetlen befecskendezés, a nagy tömeg és az állandó összkerékhajtás túlzásba viszik a fogyasztást. Csakúgy, mint a mérnökök a futómű hangolását. Gyönyörűen semleges, pontos úttartás, alul kormányzás csak durva provokálásra, de a kényelmi tartalékok hamar felőrlődnek.

Aki a prémiumkategóriának megfelelő üzemanyagszámlán szeretne spórolni, az vegye a bő kétmillióval olcsóbb, Hannibálnyi elefántflotta nyomatékú háromliteres dízelt.

Aki pedig több kényelemre vágyik, forduljon bizalommal az A8-ashoz; ennyi előnye még maradt a nagy testvérnek. Más nem nagyon.

Kapirgálódomb: Offline csipegetni való, Kakasoknak, Szemezgető: Audi A6 3_2 quattro - autó