Magkereső

 
09február

Ajánljuk fel időben!

Ajánljuk fel időben!
Ajánljuk fel időben!

Az adózók az adóbevallásuktól, valamint a munkavállalói jogviszonyuktól függően különböző határidővel adhatják be az előző évre vonatkozó személyi jövedelemadó bevallásukat, de az 1%-os felajánlásra egységes határidő érvényes.

Azok az adózók, akik az egyszerűsített adóbevallást választják - tehát akik úgy döntenek, hogy nem kívánnak foglalkozni a saját adóbevallásukkal, hanem rábízzák a munkáltatóra annak kitöltését és elküldését -, adott év február 15-éig, az egyszerűsített adóbevallással együtt adhatják le az adó 1%-át érintő rendelkező nyilatkozatukat.

Az egyéni vállalkozók február 25-éig, míg az önadózók május 20-áig nyújthatják be az adóbevallásukat. A legegyszerűbb természetesen, ha az adózó személy az adóbevallásával együtt nyújtja be az adó 1%-a fölötti rendelkezését, de ha esetleg ezt elmulasztaná, vagy a megadott határidőkig még nem döntené el, hogy kit szeretne támogatni, akkor sem kell aggódnia. Május 20-áig bárki pótolhatja a felajánlását egy külön dokumentumon eljuttatva azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére.

A rendelkezés abban az esetben érvényes, ha a vonatkozó adatokat megfelelően töltötte ki az adózó, és természetesen, ha az általa támogatni kívánt szervezet minden törvényi kritériumnak megfelel.

A határidő elmulasztása a felajánlások tekintetében is jogvesztő, azok az 1%-ok, amelyekről nem rendelkeztek időben, az államkasszát gyarapítják és nem valamely civil szervezetet. Érdemes tehát az adóbevallás elkészítése során egy kis időt szánni a rendelkezések elkészítésére is, így biztosan célba ér a támogatás.

Kapirgálódomb: Online táp, Szemezgető: adó egy százalék - felajánlás - határidő - vállalkozók