Magkereső

 
12november

13 biztosítói KGFB, 2013-ra újra!

13 biztosítói KGFB, 2013-ra újra!
13 biztosítói KGFB, 2013-ra újra!

Nem sikerült a biztosító társaságok kötelező biztosítás 2013. évi díjhirdetése. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete határozatban kötelezett 13 biztosító társaságot, hogy újra hirdessen díjakat, illetve 2 biztosító társaságot megbüntetett, valamint 4 biztosítót és egy alkuszcéget eltiltott a bónuszvédelmi kiegészítő kötelező biztosítás további kötésétől.

A biztosító társaságok október 30-án tették közzé a 2013. évi kötelező biztosítási díjakat, utolsó alkalommal egyszerre egy időben. A díjhirdetés azonban nem sikerült a legszerencsésebbre.

A PSZÁF 2012. november 12-én megjelent sajtóközleményében törvénytelennek minősítette a bónuszbiztosítást, amely a Genertel, Generali, KÖBE és Wabard társaságokat, illetve a legnagyobb alkuszcéget, a Netrisk Első Online Biztosítási Alkusz Zrt. érintette. Rossz díjhirdetés miatt az Aeon Biztosítót 1 millió forintra, a Wabard Biztosítót 2 millió forintra büntette a felügyelet, illetve 9 biztosító társaságnak - a bónuszvédelmi biztosítással kapcsolatban érintett biztosítókon kívül - ismételt tarifahirdetésre kötelezte, amelynek dátuma november 16.

További érdekesség, hogy a PSZÁF felhívta még a NAV figyelmét egyes ingyenes kötelező biztosítási lehetőségekre, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének figyelmét arra, hogy a Genertel Biztosító és a KÖBE "a kgfb-díj korrekciós tényezőire vonatkozó üzembentartói nyilatkozatoknál személyes adatnak minősülő, a kgfb szerződésekhez nem szükséges információkat kívánnak begyűjteni és kezelni."

Szemezgető: díjhirdetés - ismételt - KGFB 2013 - kötelező biztosítás 2013