Magkereső

 

Netchicken.hu blog

kapirgálások a neten...

23augusztus

Versace pazar világa

Versace és Rosenthal találkozása

Versace pazar világa


Korai halála után ruhakölteményei ma már a divattörténetet gazdagítják, porcelán étkészletei azonban ma is kelendőek, sőt egyre inkább divatba jönnek. Versace kifinomult eleganciája, társulva a Rosenthal márka minőségével, igazi sikertörténet...

A nagy divatcégek híres tervezői sajátos vizuális világot alakítottak ki, például a Dior-ház fanyar eleganciája, Ungaro finom nőiessége, Armani nagyvonalúsága, Hanae Mori keleties motívumai mind önálló stílust képviselnek a divatbemutatókon. A néhány éve tragikusan elhunyt Gianni Versace ebbe a körbe tartozott, exkluzív ruhakölteményei, tavaszt idéző színvilága világszerte elismerést aratott. Csak úgy "mellesleg" azonban Versace ki-kirándult a tárgytervezés területeire is, tervezett bútorokat, textilanyagokat, bőr holmikat és dísztárgyakat. Bárhová nyúlt, bármihez fogott, mindenre rányomta különleges tehetsége bélyegét - különleges érzéke volt a pazar eleganciához, a kifinomult, érzéki, nőies stílushoz.

Kapirgálódomb: Tyúkoknak

18augusztus

Ázsia legnagyobb madárparkja

Jurong Bird Park

Ázsia legnagyobb madárparkja

Arapapagájok, kakaduk, pelikánok és galambok. Ázsia legnagyobb madárparkjában 8 ezer, összesen több mint 600 fajhoz tartozó madár él, és ott található a világ legnagyobb zárt madár kalitkája is. A 30 méter magas, mesterségesen épített vízesés árnyékában látszólag szabadon élnek a legritkább dél-amerikai és afrikai madárfajok, összesen 1500-an. A madarakat a fák tetején kihúzott háló védi a szökéstől. A völgybe épített óriási ketrecben mindent mesterségesen alakítottak ki. 10 ezer különleges növényt telepítettek a helyszínre, köztük pálmafákat, bambusznádat, bokrokat, annak érdekében, hogy a madarak trópusi esőerdőben érezzék magukat.

Kapirgálódomb: Online táp

20július

Mindenható női hormon

Mindenható női hormon

A Seattle Times júniusi számában Marilyn Monroe híres dalát idézi, némi módosítással: az újabb hírek szerint nem a gyémánt, hanem az ösztrogén a nő legjobb barátja.

Az elmúlt évtizedben mind több tudományos kutatás mutatta ki az ösztrogén hormon jelentőségét a nők lelki-mentális jóllétében. Úgy tűnik, hogy nem pusztán az emlékezőképességet javítja, de a verbális információk feldolgozására is igen jótékony hatással van. Sőt, legújabban arra utaló eredmények is születtek, hogy a megfelelő ösztrogén-szint csökkenti a fokozatos elmebeli leépüléssel járó Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.

Kapirgálódomb: Tyúkoknak

09július

Agyad elárul hazugság esetén

Agyad elárul hazugság esetén

Egy amerikai egyetemen olyan, új hazugságvizsgáló módszerek kifejlesztésén dolgoznak, amelyek hatékonyabbak lesznek, mint a jelenlegi poligrafos eljárás.

Vizsgálatokkal kimutatták, hogy jól megkülönböztethető módon működik agyunk, amikor csalunk vagy igazat mondunk. A Pennsylvania Egyetem kutatói önkéntes kísérleti alanyok agyi tevékenységét mérték fel, miközben azok kártyajátékokat játszottak.

Kapirgálódomb: Online táp

12június

Írország rövid történelme

Látnivalók, hasznos utazási tanácsok

Írország rövid történelme

Az Ír Köztársaság fenséges, zöld tájai, az óceán felől fújó, sós - illatú szelek, az átlátszó - vizű tavak, a tavasz színpompás virágai már önmagában vonzóak, de ha hozzávesszük az impozáns kelta, a középkori és György - kori emlékeket, a pezsgő kulturális életet, a hazánkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, pattogós, friss, ír zenét és a helyiek vendégszeretetét, nem csodálkozhatunk azon, hogy az államot minden évben turisták milliói keresik fel, s hazatérve maradandó élményeikről számolnak be.

Kapirgálódomb: Online táp

06június

Aszteroida becsapódás következményei és hatásai

Elpusztul-e a Föld egy meteor becsapódása után?

Aszteroida becsapódás következményei és hatásai

Az ütközés egy nagyméretű meteorral végzetes következményekkel járna számunkra.

De vajon történt-e ilyen ütközés a múltban? A statisztika azt mutatja, hogy igen. Ám akkor hol vannak a bizonyítékok? Ilyen méretű kráter elég feltűnő lenne, még a természetes erózió ellenére is kimutatható nyomokkal. Éppen ezek az érvek tartották vissza a kutatókat attól, hogy elismerjék, hogy ilyen ütközés lehetősége jóval nagyobb, mint hitték?

Ám a Schoemaker-Levi megmutatta az univerzum valódi arcát és a tudósoknak neki kellett látniuk az ütközés következményeinek elemzéséhez. Az eredmények olyan rémisztőek voltak és a veszély olyan valós, hogy Hollywood filmkészítőit is megihlette a téma. Ki ne emlékezne a Deep Impact és az Armageddon című filmekre, melyek bár csak töredékes részét ugyan, de az ütközés valódi következményeit mutatták be. Lássuk hát, hogy mi lenne, ha…

Kapirgálódomb: Online táp, Kakasoknak

03június

A kismama ruha, ha gömbölyödik a pocak

Shoppingra fel!

A kismama ruha, ha gömbölyödik a pocak

Ahogy egyre nő a kismama pocakja, úgy egyre gyakrabban mélyül el a „te jó Isten mit vegyek fel” sóhaj. Aggodalomra semmi ok, hiszen ma már egyre bővülő kismamaruha választék vár a boltok polcain. Először is válogasd át a gardróbod: a rugalmas anyagú, kényelmes darabok kismamaruhának is beválnak, a többit egy időre tedd félre.

Az első ruhadarab, ami hirtelen mintha összement volna a mosásban úgy szorít, az nem más mint a nadrág. Nem érdemes húzni, halasztani a vásárlást, első a kényelem.

Kapirgálódomb: Tyúkoknak

02június

Portugália története, virtuális utazás Lisszabonba

Csodaország az óceán partján

Portugália története, virtuális utazás Lisszabonba

A portugálok legszívesebben atlantinak mondják magukat, mert az Ibériai-félszigeten fekvő országnak egyetlen szárazföldi szomszédja van, Spanyolország. Portugáliát a világgal az Atlanti-óceán köti össze. Éghajlatát az egész évben kellemes, mediterrán időjárás jellemzi, ezért itt már hónapok óta tavasz van.

A főváros, Lisszabon az Atlanti-óceántól mintegy negyven kilométerre, a Tejo-folyó dimbes-dombos partvidékén terül el. Európa egyik legszebb, leghangulatosabb városa, tele girbegurba, meredek, romantikus utcácskával.

Kapirgálódomb: Online táp

30máj.

Memóriánkat rontja az információ többlet

Memóriánkat rontja az információ többlet

Egyre többen panaszkodnak a fejlett országokban feledékenységre, memóriájuk romlására és nemcsak az idősebb korosztályú tagjai, hanem középkorúak, sőt gyerekek is.

A jelenség egyik feltételezett oka, hogy ugrásszerűen megnőtt az információ mennyisége, amely az átlag embert éri, márpedig a felejtés az agy természetes védekező reflexe minden olyan esetben, amikor képtelen feldolgozni a reá zúduló adatokat. Ezt a feltételezést erősíti meg a japán Hokkaido egyetem orvosi fakultásán végzett vizsgálat, amelynek során százötven 20-35 év közötti, egyébként egészséges személyt vizsgáltak meg. Kiderült, hogy hét százalékuk súlyosan feledékeny, képtelenek a fontos, és kevésbé fontos információkat egymástól megkülönböztetni, és gyakran a legegyszerűbb dolgokat sem tudják megjegyezni.

Kapirgálódomb: Tyúkoknak, Kakasoknak, Tojások voltunk

25máj.

Meztelenség "története", társadalmi elfogadottsága

Erkölcstörténelem

Meztelenség

Az 1950-es évek elején közerkölcsbe ütköző szeméremsértést követett el és büntetést fizetett az a férfiú, aki félmeztelenül ment bevásárolni a Balaton-parti üdülőfalu péküzletébe.

Húsz évvel később Délegyházán már azért hadakozott a bányatavak mentén szolgálatot teljesítő rendőr, hogy a fürdőzők, napozók legalább fürdőnadrágot húzzanak, és ne pucéran élvezzék a nyár örömeit. Napjainkban viszont – igaz, még csak Londonban – a bíróság felmentette a közbotrányokozás vádja alól azt a férfit, aki csak pucéran hajlandó közlekedni a brit fővárosban, még télvíz idején is...

Kapirgálódomb: Tyúkoknak, Kakasoknak

19máj.

Bikaviadal Spanyolországban

Bikaviadal Spanyolországban

Spanyolországban a bikaviadalokon több ezer ember őrjöng, amikor lándzsáikkal megsebesítik a bikákat a lovon ülő picadorok. Cikkünk első részében e férfias és kegyetlen játék részleteivel ismerkedhetsz meg. Csak erős idegzetűeknek!

A mediterrán országban évszázados hagyománya van a viadaloknak, amelyeknek sokszor nemcsak a bikák, hanem a matadorok is áldozatul esnek.

Kapirgálódomb: Kakasoknak

03máj.

Jót tesz-e a számítógép a legkisebbeknek?

Jót tesz-e a számítógép a legkisebbeknek?

Azok a kisgyerekek, akik használnak számítógépet, jobb tanulási készséggel rendelkeznek, mint azon kortársaik, akik nem ismerik a komputerek világát - állítják amerikai kutatók. A felmérésben több mint száz 3-5 éves gyermek vett részt. Az eredmények szerint akik használnak számítógépet, 3-4-szer jobban teljesítettek azokon a teszteken, melyek az iskolaérettséget és a kognitív fejlődést mérik - olvasható a Pediatrics (Gyermekgyógyászat) nevű amerikai szaklapban.

Kapirgálódomb: Tojások voltunk

19április

Egészségbiztosítás 2012: új lehetőségek

Egészségbiztosítás 2012: új lehetőségek

2012. január 1-től a kedvező adóváltozás miatt teljesen átalakulhat az egészségbiztosítás, egyre másra jelennek meg a biztosító társaságok a magán egészségbiztosítási konstrukciókkal.  Az adóváltozás lehetővé tette, hogy a cégek adó és járulékmentesen vásároljanak egészségbiztosítási szolgáltatást a dolgozóik részére, akik ennek birtokában minőségi szolgáltatást kaphatnak. Természetesen eddig is voltak magánrendelők,, magánkórház, azonban az itt igénybe vett szolgáltatásokat teljes egészében ki kellett fizetnie a betegnek, költségként nem volt elszámolható korábban.

Kapirgálódomb: Online táp

29március

A tornádó

A tornádó

A tornádók általában jóval kisebb méretűek a hurrikánoknál. Ennek ellenére sokkal nagyobb rombolásra képesek termetesebb "testvéreiknél". Átmérőjük néhány métertől, az ötszáz méteres óriásokig terjed. Rettegett hírüket nem a nagyságuknak, de annak köszönhetik, hogy bármely szél-rokonuknál akkurátusabb, alaposabb rombolást szoktak végezni.

Kapirgálódomb: Online táp

25március

A linképítés és a keresőoptimalizálás

A linképítés és a keresőoptimalizálás

Ha az a célunk, hogy a weboldalunkat minél előrébb hozzuk a keresőmotorok - elsősorban Google - által kidobott találati listában, akkor jó ha tudjuk, hogy habár a linképítéssel igencsak rövid idő alatt lehet jó eredményt elérni, azonban ez nem az egyetlen olyan módszer, amit kihasználhatunk az eredmény elérése érdekében.

Kapirgálódomb: Online táp, Kakasoknak