Magkereső

 

Netchicken.hu blog

kapirgálások a neten...

16november

Kávé, ahogy még soha

Kávé, ahogy még soha

Kesernyés aromája nem csak legkedveltebb meleg italunkat teszi ellenállhatatlanná. Húsételt, mártást, desszertet is ízesítünk kávéval.

Tányérhús borsos-kávés kéregben
Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg borjúfartő, 5 evőkanál pörkölt kávébab, 2 evőkanál szemes bors, durva szemű só, olaj. A mártáshoz: 2 szál sárgarépa, 10 dkg zellergumó, 1 fej hagyma, 1/2 szál póréhagyma, 1 doboz paradicsompüré, 2-2 dl száraz fehér- és vörösbor, 5 dl marhahúsleves, 2 dkg vaj

Kapirgálódomb: Online táp

12november

13 biztosítói KGFB, 2013-ra újra!

13 biztosítói KGFB, 2013-ra újra!

Nem sikerült a biztosító társaságok kötelező biztosítás 2013. évi díjhirdetése. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete határozatban kötelezett 13 biztosító társaságot, hogy újra hirdessen díjakat, illetve 2 biztosító társaságot megbüntetett, valamint 4 biztosítót és egy alkuszcéget eltiltott a bónuszvédelmi kiegészítő kötelező biztosítás további kötésétől.

A biztosító társaságok október 30-án tették közzé a 2013. évi kötelező biztosítási díjakat, utolsó alkalommal egyszerre egy időben. A díjhirdetés azonban nem sikerült a legszerencsésebbre.

05november

A morfikus mező elmélete

A morfikus mező elmélete

Világunkat olyan láthatatlan mezők hálózzák be, amelyek egységbe kapcsolják az élőt és az élettelent, az emberi agyat és az állati elmét. Legalábbis ezt állítja a morfikus mezőkről szóló elmélet.

Vajon honnan tudja Doris kutya szőre, hol kell feketének nőnie és hol fehérnek? – tanakodott a kislányom a szüleim foltos pointerjét szemlélve. Ezzel öntudatlanul is ugyanazt a kérdést tette fel, mint amelyik a brit biológust, Rupert Sheldrake-et elvezette a morfikus mezőkről szóló elmélete megalkotásához.

Kapirgálódomb: Tojások voltunk

04november

Káosz és rend a párkapcsolatban

Káosz és rend a párkapcsolatban

Platón már az ókorban úgy gondolta, hogy egy párkapcsolat akkor lesz tökéletes, ha megtaláljuk elveszett másik felünket. De mi van akkor, ha az évek során rájövünk, hogy az a fél mégsem olyan tökéletes, sőt! Kiderül róla, hogy lusta, rendetlen, szétszórt, pontatlan vagy éppen ellenkezőleg, elviselhetetlenül tüchtig, pedáns, rendmániás.

„Alapjában véve a feleségem éretlen volt. Ülök békésen a kádban, ő meg bejön és elsüllyeszti a kishajóimat.”Azt hiszem, Woody Allen, mint annyiszor, most is fején találta a szöget és a lényegénél ragadta meg a problémát. Az alapvető kérdésnek ugyanis rend és rendetlenség esetében is a tolerancia tűnik. De ki toleráljon kit?

Kapirgálódomb: Tojások voltunk

03november

Paradores

Paradores

Mit jelent a szó: Parador? Többet, mint a szó szerinti fordítása: „szállás”.

Az elnevezés egy nemzetközi hírnévvel rendelkező, Spanyolország páratlan hangulatát és temperamentumát reprezentáló stílusos, minden igényt kielégítő, tudatosan kulturális értékek közvetítését is feladatának tekintő, történelmi épületekből létrehozott szállodaláncot jelent.

Többnyire középkori hangulatot árasztó épületek, paloták, várak vagy kastélyok, de mostani századunk modern strand,- és golfhotelei is megtalálhatók közöttük.

Kapirgálódomb: Online táp

01november

Halloween története

Halloween története

Minden évben október 31-én ünneplik az emberek a Halloweent. Ez az ünnep sem kifejezetten ünnepnek indult el sok évszázaddal ezelőtt, azonban már nagyon népszerű lett a gyermekek körében. Halloween alkalmából a gyermekek jelmezekbe bújnak és próbálják megijeszteni egymást, illetve ijesztő történeteket mesélnek egymásnak.

A Halloween története több mint 2000 évvel ezelőtt indult,  Írország, Nagy-Britannia és Észak-Franciaország területén élő ősi kelták által, akik november 1-én ünnepelték az új évet. Abban az időben november 1. volt az év kezdete, valamint a tél kezdete is egyben,  amely így szoros kapcsolatban állt a halállal, elmúlással, mint bármelyik nap az évben. A kelták úgy vélték, hogy a halottak lelke ebben az időben utazott a másik világba.

Kapirgálódomb: Online táp

30október

Megjelentek a kötelező biztosítás 2013. évi díjak

Van még lejebb! De megéri?

Kötelező biztosítás 2013 díjak, de megéri váltani?

A biztosító társaságok közzé tették a 2013. évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás tarifát a mai napon. A díjak egyes biztosítási alkuszok szerint akár 5-10% is tovább estek, annak ellenére, hogy a régióban messze hazánkban találhatóak a legkedvezőbb díjszintek. További érdekesség, hogy egyes kedvezmények igénybe vételével akár 50%-al is kevesebbet kell fizetnünk.

A törvényi módosítások következtében azonban a biztosítóknak már lesz idejük korrigálni egy rosszul megválasztott díjstratégiát 2013-tól, mivel január 1-től megszüntették az évenkénti díjhirdetést, akár évente több alkalommal is közzétehetnek más és más díjakat.

Milyen díjakkal találkozhatunk? Érdemes-e váltani?

Kapirgálódomb: Kakasoknak

26október

Csók tippek

Csók tippek

Csók és csók között óriási különbség van. Szeretné tudni, milyen az igazi, az izgató, az érzéki, a mindent elsöprő CSÓK? Figyeljen!

Ajkait, fogait (utóbbiakat csak finoman!) és nyelvét használja külön-külön és együtt, itt és ott. Nagyon-nagyon sokféleképpen lehet. Mi tizenkét igazán klassz megoldást találtunk. Legyen kísérletező, próbálja ki mindet, adja át magát az érzéseknek...

Fülre – érzéki
Ez az egyik legérzékenyebb testrész. Ha igazán érzéki akar lenni, ne feledje, a kevesebb olykor több. Ajkait helyezze partnere füle közelébe és forró leheletével izzítsa érzékeit. Fogja ajkai közé fülcimpáját, és húzogassa gyöngéden. Az erogén zóna izgatásába a férfi egész teste beleremeghet.

Kapirgálódomb: Tyúkoknak

22október

BIO! Kérdések és válaszok

BIO! Kérdések és válaszok

Voltál már úgy a vásárlás közben, hogy a zöldségek és gyümölcsök válogatásakor kedvet kaptál némi speciálisan csomagolt, különleges címkével ellátott ételféleséghez is? Biztos vonzódsz a bio dolgokhoz. Akár finom áfonyás joghurt, akár a kedvenc húsféleséged, biocsomagolásban, biocímkével még meggyőzőbb...

A vízízű ipari-paradicsomok és zöldségek ideje lassan lejár. Végre beszerezhetők az igazi eleségek! A cukros ’’álmüzlikről’’ végre áttérünk a natúr termékekre.

Kapirgálódomb: Online táp

07október

A vegetarianizmusról őszintén

A vegetarianizmusról őszintén

Nincs más olyan táplálkozási irányzat, amely tartósan akkora vitát keltene, mint a vegetarianizmus. Neves szakemberek állnak ki a lehető legnagyobb határozottsággal a húsevés vagy a vegetarianizmus mellett, így aztán pro és kontra azonos hitelességű érvekkel vagyunk körbevéve. A döntést azonban mindenki maga hozza meg. Akár a "vedzsi" irányzat híve vagy akár lelkes húsevő, mindenképp fogadd el a mások ilyen irányú beállítottságát, ne próbáld saját elveidet másokra erőltetni.

Kapirgálódomb: Online táp

27szeptember

Szuperdivatos Ralph Lauren

Szuperdivatos Ralph Lauren

A ruhákon és parfümökön túl szőnyegeket, sőt, festményeket is kínál; és saját éttermet üzemeltet. A US Open és a wimbledoni teniszbajnokság teljes személyzete és összes játékosa mellett pl. egy többszörös Oscar-díjas film szereplőgárdáját öltözteti. Élén egy divattal, vagy művészettel kapcsolatos tanulmányokat sosem folytatott tervező áll. Ralph Lauren és birodalma portréja következik.

Ralph Lauren - akinek szülei Olaszországból vándoroltak ki az Egyesült Államokba - 1939. október 14-én, New Yorkban született. Eredeti nevét, a Ralph Lifschitz-et még gyermekkorában változtatta meg. Apja (saját művészi terveit feláldozva) szobafestőként helyezkedett el, hogy jó iskolákba járathassa négy gyermekét. Ralph üzleti tanulmányokat folytatott, és első munkahelyén, a Brooks Brothers-nél is ezeket az ismereteit hasznosította.

Kapirgálódomb: Tyúkoknak

22szeptember

Szilveszteri ajánlatok

Szilveszteri ajánlatok

A szilveszter nincs is olyan messze, mint gondolja. Az iskolakezdés, aztán az őszi munkahelyi hajtás és idegeskedés után egyszer csak azon veszi észre magát az ember, már a karácsonyi ajándékok után szaladgál, készül az év egyik leghittebb ünnepére, valamint hogy áll a karácsonyfa, átadták az ajándékokat, és pár nap múlva már trombiták szólnak az utcán, tűzijáték csillog a  sötétben, és barátságos vadidegen emberek kívánnak boldog új évet. 

Kapirgálódomb: Online táp

18szeptember

Észak-Indiai körutazás

Észak-Indiai körutazás

Indiát külön kontinensként szokás emlegetni. Hatalmas területe, a benne élő egymilliárd ember, közel 200 nyelvjárása, sokszínű vallásai és földrajzi fekvése szokatlan utazást kínál egy elvarázsolt birodalomba. Aki járt már harmadik világ béli országban, még azt is érik itt meglepetések... India a látogató számára csupa extrémitást tartogat.

Első benyomás

Amint az ember Indiába érkezik az első pár nap valódi sokkot jelent. A teljesen eltérő kultúra és szokások miatt a kényelemhez szokott utazók gyakorta egy hét elteltével fejvesztve menekülnek ki az országból. Európában varázslatos, misztikumokkal övezett világról álmodunk, ezért különösen nagy megrázkódtatást jelent az első találkozás a bűzös utcákon fetrengő, sötét tekintetű, beteges tömeggel. Az utazás során kényelmetlenséget jelent, hogy az utcán mindig csüng rajtunk valaki, mindig meg kellene vásárolni valamit, a múzeumokban több pénzt kell otthagynunk, mint a helybélieknek.

Kapirgálódomb: Online táp

13szeptember

Diéta a jobb szexért

Diéta a jobb szexért

Az amerikai Lynn Fisher új könyvében - Diéta a jobb szexért - tudományos kutatási eredményeket összegez, amelyek egyöntetűen kimondják: a jó szex az erős szívizomnál kezdődik! Az edzett szív ugyanis olyan hatékony vérpumpa, amely kortól függetlenül a nemi szervek jó vérellátásáért is felelős. Megromlott keringéssel csak gyenge erekció valósulhat meg: a beszűkült artériák rövid idő alatt a lepedőakrobata időszak lezárulásához vezetnek.

Kapirgálódomb: Tyúkoknak

03szeptember

Gyógyuljunk teával!

Gyógytea receptek betegségekre, rossz közérzetre

Gyógyuljunk teával!

A rendszertelen életvitelt - sok evést és ivást - megsínyli a szervezet, s nem egyszer rosszulléttel válaszol. Kezdődő megfázással, gyenge vérkeringéssel, gyomor- és fejfájással. Mégsem kell rögtön gyógyszeres szekrényben kotorászni, mert a gyógyteák sokféle panaszt orvosolhatnak.

Állítson össze házi patikája számára néhány keveréket, amelyeket szükség esetén bátran bevethet. Elkészítésük egyszerű: csészénként egy evőkanál (drogériákban kapható) gyógyfűkeveréket öntsön fel forró vízzel egy kannában, majd fedje le, és időnként kavargassa meg. Hagyja tíz percig állni, és szűrje le.

Lássuk a legjobb recepteket!

Kapirgálódomb: Tyúkoknak